Saveti vodoinstalatera

 

Na osnovu svog iskustva, izdvojićemo par vodoinstalaterskih saveta koji se tiču najčešćih grešaka i navika. Pridržavanjem nekih od navedenih saveta možete uštedeti svoje vreme i novac na nepotrebne popravke i intervencije, dok se neki tiču i bezbednosti.

 

Da bi se izbeglo nepotrebno zagušenje wc šolje

Koristite aplikatore za osvežavanje koji se lepe za wc šolju, pošto plastične korpice umeju često da skliznu u wc šolju i da se popreče u kanalizaciji. Nemojte vlažne maramice i vatu da bacate u wc šolju pošto se ne razlažu u vodi.

 

Izbegavanje zagušenja sudopere

Ukoliko nemate tople vode u kuhinji ili imate nedovoljno tople vode u kuhinji, donesite toplu vodu iz kupatila bar jednom u 15 dana, pomešajte sa deterdžentom za pranje sudova i sipajte u sudoperu. Ukoliko imate vakum gumu, dok topla voda sa detrdžentom otiče kroz sudoperu koristite vakum gumu tako će efekat održavanja odvoda biti bolji. Nikako ne koristite ključalu vodu za održavanje sudopere.

 

Skidanje kamenca sa česama i niklovanih površina

Za skidanje kamenca predlažemo da koristite sirće, a ukoliko su naslage veće ponovite postupak više puta. Nikako ne koristite jake kiseline, kao što je sona kiselina, na metalnim površinama u kupatilu.

 

Zamena grejača na prohromskom kazanu

Uvek kupite predviđeni komplet  sa anodom i ojačanim grejačem, tako će grejać duže trajati, a vi nećete menjati grejač na 3 – 6 meseci.

 

Neprijatni miris u kupatilu i kuhinji

Neprijatni miris može da se pojavi isključivo ukoliko nemate odgovarajući sifon, ili su sifonski lukovi loši ukoliko su od gibljivih creva pa se vraća miris. Prvo proverite sve sifone i slivnik u kupatilu.

 

Crevo od veš mašine nemojte samo da gurnete u zid

Obavezno koristite predviđeni sifon ili odgovarajući priključak.

 

Na česmi se prilikom puštanja vode prvo pojavi vodena para

Obavezno zamenite radni termostat na bojleru jer on pregrejava i postoji mogućnost da dođe do ozbiljne štete u vašem kupatilu. Za dodatne informacije možete da nas kontaktirate i naš vodoinstalater će odgovoriti na sva vaša pitanja.

 

Ukoliko nestane voda u vašoj zgradi

Nemojte držati otvorenu česmu i čekati da dođe voda, nemojte proveravati svakog časa da li je stigla voda. Sačekajte neko vreme, pitajte komšiju da li je voda stigla, jer ako vi prvi pustite vodu kada ona stigne sva prljavština koja je u cevima će da dođe u vašu instalaciju i tako da rizikujete da napravite sebi čep u vodovodnoj cevi i ostanete bez vode, a sami tim i veliki trošak jer ćete morati da pozovete vodoinstalatera da otkloni kvar u vašem kupatilu.

Prilikom kupovine vodovodnog materijala

Obratite pažnju na to koje delovde kupujete najverovatnije ste mnogo puta čuli pukao ventil,česma došlo je do polplave. To se dešava samo ukoliko kupite kineski deo koji nije od mesinga nego od neke legure koja posle određenog vremena postane krta i ventil jednostavno izleti iz zida. Kako ćete biti sigurni šta ste kupili pitajte trgovca a i vi možete da uporedite, proizvodi od mesinga su mnogo teži od ovih nekvalitetnih delova, unutrašnji deo im je žut a kod nekvalitetnih delova boja je slična boji aluminijuma. Ako baš niste sigurni šta da kupite kontaktirajte našeg vodoinstalatera i posavetujte se sa njim.

Call Now Button